Als bagage meereizende huisdieren.

Wanneer u een huisdier als hand- of overbagage kunt meenemen zijn er een aantal spelregels waar u rekening mee moet houden. We hebben hier voor u de KLM als leidraad genomen, bij andere luchtvaartmaatschappijen kunnen andere regels gelden, vraag hiernaar bij uw reisbureau of de afdeling passage van de betreffende luchtvaartmaatschappij.

Let op, bij Zoologistics kunt u dus niet reserveren voor bagage.

In de cabine

Alleen kleine katten en honden van maximaal 6 kg (13 lbs), inclusief reistas of kennel, mogen mee in de cabine. Uw huisdier moet dan vervoerd worden in een harde kennel van maximaal 20 cm hoog of in een dierenreistas van maximaal 115 cm (45 inch) (lengte + breedte + hoogte). Deze kunt u onder de stoel voor u plaatsen.

Als u uw dier in de cabine wilt laten meereizen, dient u minimaal 48 uur van tevoren telefonisch te reserveren. Houd er rekening mee dat er per vlucht slechts een beperkt aantal kennels in de cabine zijn toestaan.

Houd er bovendien rekening mee dat u sinds 1 april 2011 niet langer een huisdier in een kennel in Business Class kunt meenemen op intercontinentale vluchten.

Als ruimbagage

Katten en honden mogen als ruimbagage meereizen in een speciaal geventileerd deel van het vliegtuig. Uw dier moet dan vervoerd worden in een kennel die voldoet aan de wettelijke eisen van de IATA (International Air Transport Association). Kennels die voldoen aan deze eisen zijn bijvoorbeeld van de merken 'Sky' en 'Vari'. U kunt zo'n kennel aanschaffen bij een gespecialiseerde vrachtagent (zoals Zoologistics). Huisdier en kennel mogen samen niet zwaarder zijn dan 75 kg (165 lbs).

Het inchecken van uw huisdier op de luchthaven kan enige tijd duren. We adviseren 3 uur voor vertrek op de luchthaven te zijn.

Op vluchten van KLM Cityhopper die langer dan 2 uur duren, kunnen helaas geen dieren in het ruim vervoerd worden. Jaarlijks tussen 1 november tot 31 maart mogen huisdieren niet mee in het ruim van KLM Cityhopper-vluchten omdat het bagageruim van onze Fokker-toestellen niet verwarmd kan worden.

Bron: KLM

Go To Top